Cod Juridic - Legislatia de care ai nevoie

Elefant.ro - Premium

Libris.ro

warning: Creating default object from empty value in /home/cjuridic/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 34.
Codul rutier 2006

CR 2006 - Capitolul 9 - Atributii ale unor ministere si ale altor autoritati

CAPITOLUL IX: Atributii ale unor ministere si ale altor autoritati ale administratiei publice
 

Art. 107
Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului are urmatoarele atributii:
a)ia masuri pentru mentinerea permanenta în stare tehnica buna a drumurilor pe care le administreaza;

CR 2006 - Capitolul 8 - Cai de atac impotriva procesului verbal

CAPITOLUL VIII: Cai de atac împotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei
 

Art. 105
(1)Împotriva procesului-verbal de constatare a contraventiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la serviciul politiei rutiere în a carui raza de competenta a fost constatata fapta.

CR 2006 - Capitolul 7 - Raspunderea contraventionala

CAPITOLUL VII: Raspunderea contraventionala

 

CR 2006 - Capitolul 6 - Infractiuni si pedepese

CAPITOLUL VI: Infractiuni si pedepse

 

Art. 76
Nerespectarea dispozitiilor privind circulatia pe drumurile publice, care întruneste elementele constitutive ale unei infractiuni, atrage raspunderea penala si se sanctioneaza potrivit prezentei ordonante de urgenta.

CR 2006 - Capitolul 5 - Reguli de circulatie

CAPITOLUL V: Reguli de circulatie

 

SECTIUNEA 1: Obligatiile participantilor la trafic

 

CR 2006 - Capitolul 4 - Semnalizarea rutiera

CAPITOLUL IV: Semnalizarea rutiera

Art. 29
(1)Circulatia pe drumurile publice se desfasoara în conformitate cu regulile de circulatie si cu respectarea semnificatiei semnalizarii rutiere realizate prin mijloacele de semnalizare, semnalele si indicatiile politistului rutier care dirijeaza circulatia, semnalele speciale de avertizare luminoase sau sonore, de semnalizare temporara si semnalele conducatorilor de vehicule.

CR 2006 - Capitolul 3 - Conducatorii de vehicule

CAPITOLUL III: Conducatorii de vehicule

 

CR 2006 - Capitolul 2 - Vehicule

CAPITOLUL II: Vehiculele

Art. 7
Orice vehicul care circula pe drumurile publice trebuie sa corespunda normelor tehnice privind siguranta circulatiei rutiere, protectia mediului si utilizarea conform destinatiei.

Art. 8
Pentru a fi conduse pe drumurile publice, autovehiculele si tramvaiele trebuie sa fie dotate cu truse medicale de prim ajutor, triunghiuri reflectorizante si stingatoare de incendiu, omologate.

Art. 9

CR 2006 - Capitolul 1 - Dispozitii generale

CAPITOLUL I: Dispozitii generale

Art. 1
(1)Circulatia pe drumurile publice a vehiculelor, pietonilor si a celorlalte categorii de participanti la trafic, drepturile, obligatiile si raspunderile care revin persoanelor fizice si juridice, precum si atributiile unor autoritati ale administratiei publice, institutii si organizatii sunt supuse dispozitiilor prevazute în prezenta ordonanta de urgenta.

siweb - web design

Documentele prezentate pe acest site sunt legi de interes general, prezentate cu caracter pur informativ, existand posibilitatea de a fi intervenit modificari ulterioare, abrogari, nesurprinse aici. Va recomandam sa consultati legislatia oficiala publicata in Monitorul Oficial.
Cod-juridic.ro nu poate fi facut raspunzatoar in nici un fel de pierderile sau daunele pe care cineva le-ar putea suferi ca urmare a folosirii in vreun fel a informatiilor prezentate in acest site web.

web design sibiu